Meteen naar de inhoud

Over het Logeerhuis

Het Logeerhuis Bredius

Op Park Oudeland aan de rand van het mooie landgoed Bredius ligt het Logeerhuis Bredius Woerden. Een sfeervolle woning met 4 logeerappartementen en een gemeenschappelijke huiskamer. Een huiselijke plek waar het ook een beetje voelt alsof u op vakantie bent. Een team van coördinatoren en vrijwilligers heet u als logé en uw mantelzorger van harte welkom en werkt nauw samen met de wijkverpleging en huisartsen, indien dit nodig mocht zijn.

Op deze pagina vindt u alle informatie.

Het Huis

De huiskamer met balkon is de gemeenschappelijke ruimte van het logeerhuis. De plek waar men met elkaar koffie kan drinken in één van de twee zithoeken, een gezelschapsspelletje doen of de krant lezen aan de grote eettafel en hier kan gezamenlijk worden gegeten. De keuken bevindt zich aan de huiskamer. De broodmaaltijden worden in de huiskamer gebruikt aan de grote eettafel of indien men dat graag wenst op de eigen kamer. Voor de warme maaltijden gaan we in principe uit eten in het restaurant ‘Eetkamer Bredius’ op de begane grond of het eten wordt in het Logeerhuis geleverd.  Dit hangt af van de persoonlijke wensen van de aanwezige logés.

De huiskamer is de basis met een mooie muurschildering van de kenmerkende gebouwen van Woerden.

De Kamers

Alle appartementen hebben een woon/zitgedeelte en een slaapgedeelte en eigen sanitair. De kamers hebben elk een andere sfeer en inrichting. Als voorzieningen op de kamer vindt u een comfortabel hoog-laagbed, een kledingkast, comfortabele zitstoelen bij de salontafel en televisie/radio en wifi. Ook is er de mogelijkheid op de eigen kamer koffie of thee te zetten en staat er een kleine koelkast.

Het sanitair is gebruiksvriendelijk, voorzien van steunen bij het toilet en een douchestoel.

Elke kamer heeft een telefoon en een alarmeringssysteem zodat men altijd terug kan vallen op ondersteuning welke 24/7 in huis is. In de nacht is er een slaapwacht aanwezig.

Klik op de onderstaande knoppen om een goede indruk van de kamers te krijgen.

De omgeving

Het Logeerhuis bevindt zich op loopafstand van het gezellige centrum van Woerden en grenst aan de achterzijde aan het Landgoed Bredius. Dit betekent dat logés samen met de vrijwilligers alle kanten uit kunnen. Men kan erop uit om te genieten van de natuur, een bezoek te brengen aan het Natuurcentrum op het Landgoed of de Moes-en Pluktuin bewonderen. Maar ook een visje halen op de Woerdense weekmarkt of een drankje op het terras behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast biedt het Park Oudeland ook verschillende voorzieningen en activiteiten in het gebouw waar gebruik van kan worden gemaakt zoals een kapper, een biljartruimte, een kleine bibliotheek en het restaurant ‘Eetkamer Bredius’.

Activiteiten

Het Logeerhuis wil de logés een prettige logeerervaring geven en daarbij kunnen verschillende activiteiten een rol spelen. Het kan daarbij gaan om dagelijkse gezelligheid in de huiskamer met een spelletje rummikub , een potje schaken of het (voor)lezen van de krant. Samen wat bakken of creatieve activiteiten behoren ook tot de mogelijkheden en ook kan meegedaan worden met de activiteiten in het restaurant beneden. Ook sportieve en culturele activiteiten buiten de deur zoals naar een museum in de binnenstad of een wandeling door het Brediuspark behoren tot de mogelijkheden. De activiteiten zullen zoveel mogelijk begeleid worden door de vrijwilligers en aangepast worden aan de wensen en interesses van de logés.  

De kosten

Een verblijf in het Logeerhuis valt onder de zogeheten respijtzorg.

De kosten voor het verblijf in het Logeerhuis kunnen op verschillende manieren grotendeels bekostigd worden.

Via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kunt u een maatwerkindicatie krijgen. U kunt dit rechtstreeks aanvragen via het WMO-loket. U kunt ook eerst het Logeerhuis benaderen. Onze coördinator kan u dan ondersteunen bij de aanvraag bij de gemeente zodat u zo min mogelijk extra wordt belast.

Indien er reeds een indicatie via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) is afgegeven, kijkt de coördinator met u wat de mogelijkheden zijn binnen het zorgpakket behorend bij de indicatie.

Wij zoeken graag met u uit op welke wijze u gebruik kan maken van het Logeerhuis en ondersteunen u zoveel als mogelijk bij het realiseren van de logeerwens.

Voor de medische/lichamelijke zorg die thuis geboden wordt door de thuiszorg geldt dat deze ook in het logeerhuis geboden wordt door de thuiszorg en binnen een indicatie vanuit de Zorgverzekering  (ZV) wordt bekostigd. Indien de mantelzorger deze zorg thuis altijd gewend is zelf te geven, zal er voor de logeerperiode bij de thuiszorg een indicatie worden aangevraagd zodat de thuiszorg deze zorg tijdens de logeerperiode kan bieden.

Er wordt per 1 januari 2022 géén vrijwillige eigen bijdrage meer gevraagd.   

Contact