Ga naar de inhoud

Het Logeerhuis Bredius

Op Park Oudeland aan de rand van landgoed Bredius, ligt het comfortabele Logeerhuis Bredius Woerden. Een sfeervol huis, met vier logeerappartementen, een gemeenschappelijke huiskamer en liefdevolle zorg. Een huiselijke plek, die tegelijk een beetje voelt als ‘vakantie’!

Onze coördinatoren en vrijwilligers heten u als logé en uw mantelzorger van harte welkom. Als dat nodig is, werken we nauw samen met de wijkverpleging en huisartsen. Op deze pagina vindt u alle informatie.

Het Huis

De gezellige huiskamer met balkon is de gemeenschappelijke ruimte van het Logeerhuis. Een ideale plek om met elkaar koffie te drinken in één van de twee zithoeken, een gezelschapsspelletje te spelen of de krant te lezen aan de grote eettafel. De open keuken zit aan de huiskamer vast.

In deze huiskamer kan gezamenlijk worden gegeten. De broodmaaltijden worden in de huiskamer gebruikt aan de grote eettafel, of als de logé dat liever wil, op de eigen kamer. Elke dag wordt er een verse avondmaaltijd gekookt door de vrijwilligers en bij belangstelling kan ervoor gekozen worden een keer uit eten te gaan in het restaurant op de begane grond; ‘Eetkamer Bredius’.

Een mooie muurschildering van karakteristieke Woerdense gebouwen maakt de huiskamer extra gezellig!

 

De Kamers

Alle appartementen hebben een woon-/zitgedeelte, een slaapgedeelte en eigen sanitair. De kamers hebben elk een andere sfeer en inrichting. In elk appartement staat een comfortabel hoog-laagbed, een kledingkast, gemakkelijke stoelen bij de salontafel, een televisie/radio en er is wifi. Op de eigen kamer kan de logé zelf koffie of thee te zetten, en er staat een kleine koelkast. De logé kan hier zo gastvrij de eigen visite ontvangen. 

Het sanitair is gebruiksvriendelijk, voorzien van steunen bij het toilet en een douchestoel.

Elk appartement heeft een telefoon en een alarmeringssysteem. De logé kan dus altijd een beroep doen op de verzorgers, die 24 uur per dag, 7 dagen per week in huis zijn. In de nacht neemt de slaapwacht (in huis) de zorg over.

Klik op onderstaande knoppen om een idee te krijgen van de kamers.

De omgeving

Logeerhuis Bredius ligt mooi en centraal, op loopafstand van het knusse centrum van Woerden en aan de achterzijde direct grenzend aan het Landgoed Bredius. De logés kunnen er samen met de vrijwilligers alle kanten uit. Bijvoorbeeld om te genieten van de natuur, een bezoek te brengen aan het Natuurcentrum op het Landgoed of de moes-en pluktuin te bewonderen. Maar met het Woerdense centrum ‘om de hoek’ kun je ook een visje halen op de gezellige weekmarkt of een drankje drinken op een van de vele terrassen. 

Daarnaast heeft Park Oudeland verschillende voorzieningen en activiteiten in het gebouw zelf. Logés kunnen er naar de kapper, er is een biljartruimte, een kleine bibliotheek en het restaurant ‘Eetkamer Bredius’.

Activiteiten

In Logeerhuis Bredius draait alles om de logés. Die moeten zich thuis voelen en het écht naar hun zin hebben! Er worden verschillende activiteiten aangeboden. Daarbij kan het gaan om dagelijkse gezelligheid in de huiskamer met een spelletje Rummikub, een potje schaken of het (voor)lezen van de krant. Samen wat lekkers bakken of creatief bezig zijn is ook mogelijk. Ook kan meegedaan worden met het activiteitenprogramma in het restaurant beneden. Sportieve en culturele activiteiten buiten de deur zijn er ook volop, zoals een bezoekje aan het museum in de binnenstad of een wandeling door het Bredius-bos. De activiteiten worden zoveel mogelijk begeleid door de vrijwilligers.

Niet voor elke logé geldt dat men nog voldoende energie heeft voor activiteiten, dan kan het ook fijn zijn de dag door  te brengen in het logeerhuis en te genieten van de kleine momentjes van gezelligheid. Kortom alles wordt uiteraard aangepast aan de wensen en interesses van de logés. 

De kosten

Een verblijf in het Logeerhuis valt onder de zogeheten ‘respijtzorg’.

De kosten voor het verblijf in ons Logeerhuis kunnen op verschillende manieren vaak grotendeels worden vergoed.  

Via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kunt u een maatwerkindicatie krijgen, rechtstreeks aan te vragen via het WMO-loket.

u kunt ook eerst het Logeerhuis benaderen. Onze coördinator ondersteunt u dan bij de aanvraag bij de gemeente. Dat is makkelijk!

Als er al een indicatie via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) is afgegeven, wordt  gekeken wat de mogelijkheden zijn binnen het zorgpakket dat hoort bij de indicatie.

Wij zoeken graag samen met u uit op welke wijze u gebruik kunt maken van het Logeerhuis, en we ondersteunen u zoveel mogelijk bij het realiseren van de logeerwensen.

Als thuis medische/lichamelijke zorg geleverd wordt door de thuiszorg, dan wordt die ook in het logeerhuis geboden. Dat gebeurt eveneens door de thuiszorg en wordt binnen een indicatie vanuit de Zorgverzekering  (ZV) bekostigd.

Als het thuis de mantelzorger zelf is die deze zorg geeft, dan wordt er voor de logeerperiode bij de thuiszorg een indicatie aangevraagd. Thuiszorg kan deze zorg tijdens de logeerperiode dan in het Logeerhuis leveren.

Er wordt per 1 januari 2022 géén vrijwillige eigen bijdrage meer gevraagd.   

Contact