Meteen naar de inhoud

Vrijwilliger worden?

Vrijwilliger worden?

Past het  bij jou om een bijdrage te leveren aan de gezellige sfeer van het Logeerhuis? Vind je het leuk om met allerlei mensen in contact te komen en ze een prettige logeertijd te bezorgen? Waarbij je niet terugschrikt voor kleine zorgtaken, je graag luistert naar iemands levensverhalen en empathie hebt voor wat mensen door hun ziekte meemaken? Ben je daarnaast ook iemand die vooral op een positieve wijze gezelligheid wil brengen en zo een logeerperiode een gouden randje wil geven? Meld je dan aan.

Rol als vrijwilliger

Als vrijwilligers draai je met elkaar het Logeerhuis. Voor de uitgebreide zorgtaken, waaronder ook eventueel het beheer van de medicatie, komt de wijkverpleging van de thuiszorg in huis. Kleine zorgtaken gedurende de dag worden ook door vrijwilligers uitgevoerd. Daarnaast ben je er vooral voor het welzijn van de logés en neemt alle taken op je die daarmee samenhangen.

Naast vrijwilligers in de zorg en welzijn ondersteuning zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die door middel van huishoudelijk werk het fijn vinden een bijdrage te kunnen leveren aan ons Logeerhuis.

 

En we zoeken vrijwilligers die slaapdiensten willen draaien, je bent dan alleen aanwezig in het Logeerhuis waarbij je kan terugvallen op alarmering van de thuiszorg indien nodig. Je hebt de beschikking over een slaapwachtruimte en moet rekening houden met mogelijke zorgtaken gedurende de nacht. Vanwege de specifieke aard van deze diensten staat hier een bescheiden vergoeding tegenover.

Voor de uitgebreide beschrijving van de taken en het profiel van een vrijwilliger klik op de onderstaande knop om het document (Pdf) te downloaden.

Scholing

Vrijwilliger zijn bij het Logeerhuis vraagt geen specifieke diploma’s of vaardigheden bij aanmelding.

Wel vinden we het van belang dat een mantelzorger in vertrouwen een deel van de zorg voor de naaste uit handen durft te geven. En weet dat er voldoende aandacht is voor het welzijn van de logés. Aangezien de vrijwilligers daar een belangrijke rol in spelen vinden we een training voorafgaand aan inzet van belang.

Deze training bestaat uit meerdere dagdelen en wordt verzorgd door het logeerhuis in samenwerking met externe trainers.

  • Punten die in de training aan bod komen zijn:
  • Visie en werkwijze van het logeerhuis.
  • Communicatie /luisteren
  • Presentietheorie
  • Tiltechieken
  • Creatief en actief
  • Ziektebeelden en hoe hiermee om te gaan
Aanmelden

Enthousiast geworden en/of behoefte aan meer informatie. Je kan je aanmelden via het mailadres info@logeerhuisbredius.nl voor het maken van een kennismakingsgesprek.

Na het kennismakingsgesprek maken we afspraken over het volgen van de  introductiescholing.

Het Logeerhuis hoopt eind maart 2021 haar deuren te openen en heeft tussen de 40 – 50 vrijwilligers nodig.

Contact